~ Life is too precious to worry about..So have fun !!..Say what you want to say..and do what you want to do..Regret - nothing..Don't let people who don't matter bring you down..~

14 August 2010

epilog syurga cinta

haaa.. saye suka tengok cerita nie.. sebab saye suke tengok adik mia sara nasuha tue jer berlakon.. pelakon yang lain tue nampak biase2 jer.. tak de lah best sangat pon actually pelakon-pelakon die.. zizan nin hero.. rafidah heroin.. okay2 jer laa.. wweeewewe~~.. jalan cerita pulak boleh tahan lah.. tapi rasa nya movie dia lagi best kot.. SYURGA CINTA.. ada awal ashari yang kacak, heliza helmi yang cantik dan sopan, and adik haziq yang petah n comel.. tapi mia pon comel juga.. comel sangat.. hehe.. 


drama EPILOG SYURGA CINTA nie macam adaptasi movie syurga cinta, sebab tue lah jalan cerita pon ala2 movie tue laa.. tapi saye rasa movie dia lagi bagus sebab tak de scene yang heroin (heliza) pegang2 tangan dengan hero atau atuk die ker.. yang saye tau heliza memang macam tue, die memang cukup menjaga batas-batas, sesuai lah dengan perwatakan die sebagai artis yang bertudung.. tapi yang agak pelik heroin dalam EPILOG SYURGA CINTA nie, rafidah or fifi.. ade scene yang dia memegang tangan atuk die dalam drama tue.. yela memang laa die tak pegang tangan si hero.. tapi as a muslim, bertudung pulak tue, rasenye die tentu arif and tau batas2 yang perlu dia jaga eventhough dalam lakonan.. lebih manis kalau scene pegang2 tue tak diwujudkan.. berlakon jela macam biasa.. penonton pun sejuk jer tengok fifi berlakon.. baru lah aura lakonan tue ade.. :)


bukan apa sebab fifi membawa imej bertudung, jadi sesuaikan imej tue dengan perwatakan.. baru lah sesuai menjadi ikon remaja-remaja di luar sana.. harap2 drama or movie yang berunsur islamik nie lebih banyak ditayangkan dan ditonton oleh remaja.. tidak lah mereka tertumpu kepada drama or movie dari BARAT ataupun dongeng2 Indonesia yang bagi saye tak berfaedah langsung bagi tontonan remaja dan anak-anak kecil..

Jika generasi sekarang lebih mengagungkan produk keluaran BARAT, maka tidak mustahil suatu hari nanti mereka lebih cenderung mengikut cara hidup BARAT.. kalau kita sangat obses @ fanatik dengan kehidupan BARAT tersebut, bagaimana pula dengan generasi anak cucu kita nanti?? mana tumpahnya kuah, kalau tak ke nasi jua... fikirkan lah... pesanan untuk diri saye dan anda juga.. :)

movie Syurga Cinta :)

adik haziq, awal dan heliza  :)

drama Epilog Syurga Cinta  :)

adik mia dan fifi  :)

adik mia dan zizan  :)

mia sara nasuha... comelnyee... geram2.. hehe :)

Cinta hanya untuk yang ikhlas mencintai... bukan untuk dipersendakan... :)





2 comments:

  1. xsmpt tgk cite ni sbb berbuka kt sbh kul 6.30.hm

    ReplyDelete